Hardy Jørgensen Larsen Hoegh
 

Spanien (spanskEspaña) er et land i Europa, der mod nord grænser op til AtlanterhavetAndorra og Frankrig, mod øst og syd til Middelhavet og Gibraltar og mod vest til Portugal. Spanien er det største land på Den Iberiske Halvø.

De to byer Ceuta og Melilla på den modsatte side af Middelhavet grænser op mod Marokko. Styreformen er monarkisk. Landets hovedstad er Madrid. Det højeste bjerg i Spanien er det vulkanske Teide (3.717 moh.), som ligger på Tenerife. Det spanske kongerige omfatter også øgruppen Balearerne (bl.a. MenorcaMallorca og Ibiza(Eivissa) i Middelhavet), De Kanariske Øer (i Atlanterhavet) og Persilleøen (i Middelhavet). Spanien har også suverænitet over Llívia, som tilhører Catalonien, men ligger omsluttet af Frankrig, øst for Andorra.

 

Spanien

Spanien, er et typisk land man tager på solskin ferie til, pga. de mange solskintimer og varmen samt de gode badestrande. Jeg har været på Charteferie flere gange i Spanien. Om sommeren til det sydslige Spanien samt om vinteren til De Kananriske øer hvor de har sommer hele året rundt. Desuden har jeg været på Trekking tur i bjergene i det norlige Spanien.

Hardy Jørgensen Larsen Hoegh "Copyright"
Lav din egen hjemmeside med mono.net